Category Archives: Ferie

Vinterglimt

 

Nå var det skikkelig lenge siden sist oppdatering her på bloggen! Bruker nok facebook mere nå, og ellers har vi et infobrev vi sender ut med info som vi ikke kan legge ut her i det åpne internett-rommet. Send oss en mail om du ønsker infobrevet! Det er kaldt her nå i januar, men bare sånn 20 minus. Ganske greit det! Var ute på skøyteisen her på et vann i nærheten en lørdag. Nydelig natur!

Vi har ikke så mye snø, men is har vi masse av!

Elevkonsert på en skole i nærheten, mye glede og engasjement. Jeg prøver selv å lære meg å spille på “dombra” – en slags gitar med to strenger. Jeg studerer fortsatt et minoritetsspråk deltid, og synes det er meningsfullt.

Vi hadde spart noen ferieuker til vinteren, og reiste til varme Thailand. En helt herlig juleferie sammen med Bjørn Olavs foreldre. Godt å reise bort en tur, og godt å være hjemme i Khovd igjen.

Glimt fra sommeren

IMG_3805 – Kopi

Vi var så heldige å få besøk i sommer av Åshilds foreldre, Åse og Øystein, og en av fetterne til barna våre. Det meste av tiden var vi  hjemme i Khovd, med deilig sommervær og turer til elva.

IMG_9052 – Kopi

På biltur kan en se litt av hvert – for eksempel en flokk kameler. Vi reiste på tur til nabofylket Bayan Ulgii, og bodde noen netter på ger-camp.

IMG_8957 – Kopi

Artig å bo i ger – ulltelt. Vi bodde og et par netter i leiligheten til en venn av oss. Det var midt i smørøyet i byen, og god mat på restaurantene der.

IMG_3630 – Kopi

Spesiell opplevelse å reise ut på besøk til en ørnejegerfamilie. De trener ørner fra de er små til jakt. Det regnet tett, så de tok like godt ørna inn i geren så vi fikk holde den der. Nydelig middag fikk vi servert og deilig melkete. Hyggelig å være der noen timer med storfamilien, og Åshild fikk praktisert masse av språket hun studererer.

IMG_3697 – Kopi

Et par kvelder var vi ute og så på når de melket geitene, og fikk prøve å melke. De søte geitekillingene fikk drikke av mamma`n sin etter melkinga var ferdig.

IMG_3685 – Kopi

Oppe på utkikkspunktet over Ulgii by.