Fantastiske ørner

IMG_6125 – Kopi

En søt ørneunge på 1 år! I helga var jeg på en flott tur til Bayan- Ulgii fylke, for første gang. Årets ørnefestival i Ulgii by ble arrangert denne helga, og Bjørn Olav syntes nå var det min tur å få reise litt. Så han var hjemme med barna, mens jeg dro sammen med en gjeng fra Khovd. Den humpete kjøreturen tok 4 og en halv timeIMG_6082 – Kopi

Ung ørnejeger. Det er en gammel kunst blant dette minoritetsfolket i Vest-Mongolia å trene opp ørner til jakt. Mange ørnejegere deltok i konkurransene, ikledd sine staselige tradisjonelle drakter ridende på flotte hester. Ørnene hadde hetter på, som ble tatt av da de skulle jakte. Mange hundre turister hadde kommet for å se denne unike festivalen.

IMG_6264 – Kopi

En av konkurransene gikk ut på at ørna ble tatt med opp på et lite fjell der, mens eieren var nede på sletta. Så skulle eieren rope på ørnen sin, og den skulle lande på arma mens han red på hest der nede. En annen konkurranse var at ørna skulle fange et reveskinn eller en død hare som ble dratt etter en hest, og det var fantastisk å se de flotte fuglene stupe ned på skinnet. Og litt vittig når noen av ørnene tok en helt annen vei. Det var mye vind, så det var ekstra utfordrende for ørnene.

IMG_6273 – Kopi

“Men de som venter på Herren, får ny kraft. De løfter vingene som ørner.” har Jesaja skrevet om i kapittel 40. Jeg opplevde også på turen å møte noen søsken i troen som vitnet om dette.

IMG_6098 – Kopi

Er ikke denne kamelen nydelig? Jeg syntes det var gøy å være turist, og samtidig kunne bruke språket jeg studerer.

IMG_6232 – Kopi

Full fart på “dombor”, et strengeinstrument.  På lørdagskvelden var vi på konsert i teateret, og det var en opplevelse for både øyne og ører. Det var nydelige drakter, tradisjonell dans og sang og musikk. Jeg var så heldig å få overnatte hos Karen som nettopp har flyttet til  den byen. Vær med å be for de som har flyttet dit nå i august, og be om flere utsendinger.