Vinter i Khovd

En liten hilsen fra oss nå på vinteren! Glimt fra da vi var på skoletur med DNS (Den Norske Skolen) til Har Us Nuur, en flott innsjø her i nærheten av Khovd by. I januar har det vært mange dager med 30 minus, men det blir fort mildere i februar. Jeg er med i DNS-gjengen siden jeg er hjelpelærer på mandager.

Vi leide oss en ger for å komme inn og varme oss, og sannelig hadde de en festlig og leken hund. Det var stas.

Denne vinteren har det kommet litt snø, og en annen dag var vi på aketur med skolen i sanddynene. Noen få centimeter med snø oppå sanden er nok til at det blir en bra akebakke.

Må bare ta med et lite glimt fra sanddynene i september, med sol og 20 varmegrader! Dette skoleåret er det våre tre barn som er elever på DNS, og de trives godt på skolen med lærer Peder og “ettåring”Jacob.

“Jesus elsker meg, jeg vet…” sang barna av full hals idag hjemme hos en troende lokal familie. Denne familien hører til et folkeslag med eget språk og kultur, og utgjør en minoritet her i vest-Mongolia. Spesielt mor i huset, som leder disse enkle barnesamlingene, har blitt glad i denne sangen. Det var en sann glede å få synge sammen med dem på deres minoritetsspråk, og få lytte til når mor i huset fortalte barna om når Jesus stilte stormen. Det er åpne dører for de gode nyhetene, men det er og utfordringer på veien. Vær med å be for de lokale troende, både mongolere og de få troende blant dette minoritetsfolket.